Resedags

Då var vi här, på Arlanda, än så länge flyter det på riktigt smidigt- kvar har vi packa in vagnen och det kan ju bli ett projekt för sig!

Hej så länge! :)


Frågan är

Tråkig jag är, inget blogginlägg igår och knappt idag heller. Men har inte gjort mycket intressant varken igår eller idag. Idag har jag i alla fall tillbringat några timmar i stallet, tog in blöta hästar med genomblöta täcken, spolade benen på alla, det måste sluta regna snart annars kommer dom få simma i hagarna, krakarna- ändå går dom i riktigt bra hagar speciellt när man hör hur andra har det (!) sen pysslat och dolat lite.

Imorgon drar Gastros Oktoberfest igång, frågan är om man ska gå dit eller ej, Peter tyckte att jag skulle gå så stannar han hemma med Tuva. Senast kl.16 imorgon måste jag bestämma mig, då släpps dom sista biljetterna, förköpen är tydligen redan slut..

Rosa mössan

Mössan har kommit, den minsta "baby" storleken var inte liten nog om man inte vill att dom ska se ut som små Supermarios eller kockar? 
 
 
Efter lite nål och tråd passade den bättre =)
 
 
 
 
 
Med förskylningen är det faktiskt bättre, lilltussen nös, snorade och hade rinnande ögon i förmiddags men jag inbillar mig att det blivit lite bättre under dagen. Haft besök från jobbet idag också, och den lilla fick ännu mer presenter, massa fina kläder, hårspännen, snoddar och strumpor! 
 

Efter helg kommer måndag

Helg har det varit igen, i fredags umgicks vi med Madde & Henke på kvällen, i lördags öppnade jag på jobbet och på kvällen var jag ute hos Malin med några tjejer och hade tacomys.
Förkylningen har lyckats hoppa på mig också, jag slapp inte undan, inte Peter heller, bara hoppas på att den tredje här hemma kommer lindrigt undan.
På söndag åker vi ju till Portugal och det är inte direkt någon hitt att flyga förskyld, så jag hoppas verkligen att hon slipper det..
 

Träff

I onsdags hade vi Mammor& bebisar träff hemma hos oss, trevligt och mysigt hade vi, minst sakt :) 
Tuva sov sig igenom träffen så hon var inte så värst social mer än en snabbis i början och en stund i slutet. 
 
 
Maya
 
Tilde
 
Saga
 
Olle
 
 och Filip 
 
 
Theo kom och på snabbisbesök också
=)
 
 

Den lilla bruna

Några spöken dök inte upp och det gick som förutsättningarna- strålande!
Min lilla skogshäst (som hon betraktas som i dom flestas ögon, men vad spelar det för roll?) skötte sig över (mina) förväntningarna, 3 placeringar av 3 starter. Vann 125, 3a i 135 och 3a i 140, dessutom lyckades dom vinna meetingpriset, duktiga Malin&Milli. Lika stolt som vanligt är jag, mer behöver jag nog inte säga. 
 
Skogshäst eller tävlingshäst, för mig kvittar det, jag är lyckligt lottad som har henne, tänk om hon kunde finnas i 100 år.. 
 
 
När man ska rida för första gång så är det
lika bra att börja med något rejält :)

Sjuttonde september

Hade tänkt uppdatera från helgen idag men jag återkommer imorgon istället, är för trött nu.

Sov gott!

Studsboll hit och dit

Känns som att jag har flängt och farit sen igår. Hoppade in och jobbade lite extra nere i Sandviken, undra när jag var där och jobbade sist? Över ett år sen i alla fall. Gulliga Anna ställde upp och passade Tuva, vad skulle jag göra utan alla mina vänner, nära och kära runt omkring mig- ni är guld allihopa! 
 
Idag drog jag igång dagen ordentligt och på riktigt efter lunch, hästarna fick mat, vi hann storhandla, hämtade transporten, Milli fick ett trimmpass inför helgen och så har vi träffat Simon som är hemma på en blixtvisit och nyss landade jag här i soffan. 
 
Ihelgen är det tävling i Karlstad. Milli är klippt, nyskodd och kändes fin och arbetade på bra idag, så förutsättningarna för att det ska gå strålande kan man inte klaga på. Ja om det var så lätt, dock är det inte det, längesen de var tävling nu och första inne och då kan det dyka upp små spöken där man minst anar det, vi får se. 
 
Nu godnatt där ute!

Morgon

Nerspydd bebis och mamma, bebisen badad och nerbäddad i sängen, tvättmaskinen i full gång så nu ska jag sitta här med mitt tända ljus, äta frukost och kolla på Desperate Housewives, sen tar jag tag i resten.


Höst på riktigt

Bara av att titta ut får mig att frysa, nått jag måste införskaffa mig är en ordentlig fleece.
Promenaden igår med Yvonne och Love var istället svettig och varm men det var nog en av dom sista varma här hemma. Nått som nog var sista gången var turen i spåret, ormar och grodor är nått jag helst slipper om jag får välja, stadspromenaderna passar mig bättre ;)

Tuva behöver i alla fall inte frysa i sin stickade tröja som hon fick när hon föddes, hon har nu vuxit i den och den sitter som ett smäck. 


Team

Vi har ju våra rosa jackor och nu när Tuva är med på tävling så vill säkert hon också ha nått fint rosa.

 Hoppas att den hinner komma till helgen :)


Superdagar

Dom senaste dagarna har vi spenderat med vänner, god mat och mys. Efter den här helgen har nog siffrorna ökat på vågen, har inte vågat kolla efter, så den här veckan får det bli längre promenader. I fredags var vi först på 8-årskalas, Peters kusinbarn fyllde år, Madde& Henke kom och umgicks med oss på kvällen. 
Stooorstädade högt och lågt i lördags, på kvällen var Carine, Tobbe och lilla Theo här på middag och igår träffade vi Peters pappa och åt lunch med honom. 
 
Har självklart varit ute hos hästarna också, Milli har fått travat upphöjda bommar 2 dar och gjorde det faktiskt mycket bättre än vad jag hade trott. 
Idag har vi, jag & Tuva, spenderat hela eftermiddan ute i stallet, Malin hoppade och vi var hinderpersonal, så Milli fick hoppa ordentligt, det behövde hon. 
Har lite dåligt samvete för att jag inte riktigt har haft någon riktig planering för henne på ett tag så nu ska jag skärpa till mig och bättra mig- den här veckan är det lydnad som gäller. 

Ett steg framåt

Jaaa vi fick lånelöfte! :))

En sak att bocka av tills vidare.


Hoppas

Idag ska vi iväg på möte och se om vi kommer eventuellt ett steg närmare framtiden, vem vet, håll tummarna för oss!

En till månad

Lillkotten blir idag 4 månader! Har varit iväg till BVC för vägning och mätning, hon väger nu nästan det dubbla sen hon föddes, 5630g och är 60cm lång (39cm huvudomfång om någon undrar, 31 när hon föddes) jag var nästan säker på att hon nog hade kommit upp till 6kgsklubben men icke. 
 
Har hunnit ut och in mellan skurarna hela dan, lyckades till och med slippa regnet när jag var ute och red, blåsten fick jag dras med. Det bästa med att inte rida i ridhus utan bara ute är att hästarna blir vana med olika slags väder.
 
 
 
:) 

Helgpyssel

På helgerna blir det dåligt med bloggandet så bara är det och dom hinner knappt börja innan dom är slut.
I lördags åkte vi till Filipstad och gick på marknaden där, mycket folk och mycket sol, en trevlig liten tur.

Idag fick jag min tand fixad, trodde aldrig bedövningen skulle släppa, men nu är det gjort och det bästa av allt- det var "gratis", behåller nog min tandläkarförsäkring ett tag till.

 

Det  bästa med att gå på marknad ;)


Världsproblem va?

Hade tandläkartid idag, hade först ingen barnvakt så tänkte avboka den, och för det andra hade jag verkligen ingen lust att gå dit men när har man det då? Nej precis, så jag sa till mig själv att det är lika bra att få det gjort och löste det med att Peters mamma skulle ta Lillkotten. Allt fixat och ordnat till lite innan 8 imorse då dom ringer och måste boka om tiden, s.u.c.k! Ja jag vet det är en värdslig sak..

Planerade istället kvällsmyset med mat och vänner, handlade och förberedde och så blev det jobb ikväll, haha, jaja det var bara till 20.30 och extrapengar tackar jag inte nej till! Hann med fredagsmys för den delen också :)

Milli fick fredagsmys idag hon med, hon proppade hela munnen full så hon även fick med mycket in.
Kanske ska börja låna ut henne som gräsklippare? Jag vet en som skulle trivas med sin uppgift..