Höstnytt

Med de tackar jag för idag, sov gott!

Öser

Exakt huur mycket vatten kan det finnas i molnen där uppe? Alldeles för mycket i alla fall..
Vädret som var igår passar mitt liv mycket bättre, Madde och jag tog bl.a. en uteritt med Milli och Chippen och på kvällen blev det en promenad, det gäller ju att passa på, hmm!


Dopbilder

Då kommer bildbomben från dopet. 
 
 
 
 
Gudfar & Gudmor, Simon & Karolin
 
 

Tuva Karolin Sääf Avander
 
Thomas och Mats spelade och sjöng i kyrkan. 
 
Fyra generationer på min mammas sida.
 
Fyra generationer på min pappas sida. 
 
Familjen Sääf/ Kindahl
 
Familjen tajkon 
;D 
 
 


 
 
 
Fikat; Vanilj- och kanelbullar, chokladbollar, cupcakes med rosa frosting, blåbär och silverkulor, Värmlandståror och 3 sorters kakor, en hel del fika, gulliga Mormor gjorde det mesta. 


 
 
 
Vi dukade både inne och ute, som tur var ville vädret vara på våran sida.
 
Småttingarna fick ett eget bord :)
 




 
Dopklänningarna vek jag av servetter och la ut på borden som dekoration. 
 
 
 

Dekorerade ljusen och hade på borden. 


 
Champangeskål 
 



Alla fina presenter hon fick!
 


 
 
Mina fina kusiner Charlotte & Marie
 
Peters kusin Malin och kusinbarn Frida & Wilma
 
 

 
 
Min Mormor & Simon. Min moster Christina.
 
Christoffer & Malin
 
Mina kusinbarn Casper & Nora. 
 
 
Karro & Staffan. Min Farmor & Tuva
 
 
 

Ständigt händerna i munnen ;)


1000- tack till Alice som tagit alla fina kort
och tack till alla som hjälpte till och var med
och gjorde denna fina, minnesvärda dag! 

På promenaden

Vårat första stopp på promenaden idag blev hos Polisen, för att hämta lillkottens pass som hade kommit. Jag, mamma och Tuva ska nämligen åka till Portugal, Lissabon för att hälsa på min moster Christina och hennes man som har flyttat dit. Peter ska ändå till Piteå på jobb 2 veckor då så vi skulle bli hemma själva men istället passade vi på att åka då.
Knallade sen vidare ner till stan för att fixa bebispresenter och födelsedagspresent, efter det var det bara att ta sig hem igen för då kom regnet. Blöt hund, blöt vagn, blöta grejer och blöt jag, jag hade gärna bytt med lilla nerstoppade Tuva som bara låg och mös och inte fick en ändades liten droppe på sig.

Natti natti!

Imorgon kommer dopbilderna för dom som vill se :)


Dåligt av mig

Lovade dopbilder förra veckan, men sitter fortfarande och sorterar dom, ska försöka få till ett inlägg med dom nu iveckan. 
 

Där igen

Igår morse åkte icakläderna på igen, efter 4 månader, och några minuter över 6 stämplade 5009 in igen. En aning förtidigt om man frågar mig, lillkotten där hemma vaknade först 2 timmar senare, hon gillar inte att gå upp tidigt hon heller, så de har hon ärvt av mig men det kommer säkert ändra sig som utseendet..
Jobbdagen gick bra, efter någon timme var det som om jag bara hade haft en ledig helg därifrån.

 


Effektiva

Har faktiskt redan hunnit med en hel del på förmiddagen, det är inte ofta. Var iväg och skaffade pass till lillkotten och det gick över förväntan, snabbt och smidigt, vi lyckades få till ett kort på första försöket. Hunnit med besök nere på jobbet i Sandviken och bokat klipptid.
Kanske man skulle slänga i sig lite lunch nu innan hästarna ska få komma in från spöregnet, oftast brukar det annars bli frukost vid den här tiden, illa..
 
Ha en fin fredag!

Hej och hå vad dagarna går

Babycafet i tisdags var mysigt, Carine och Theodor kom hit så trotsade vi regnet och tog en promenad ner till stan och på babycafet mötte vi även upp Anna och Travis. Några timmar där sen tog vi en vända på stan och passade på att äta lunch, runt kl 15 landade vi hemma igen, blev en heldag ute, på kvällen var vi ute i stallet :)

Igår hade vi återträff med Föräldragruppen, kul att höra alla andras versioner av förlossning och första tiden hemma + att få se dom små kottarna. På kvällen var Emelie här och hälsade på, allt trevligt med besök!

Dagen idag skulle jag kunna stryka ur kalendern- allt jag gjort har bara blivit fel och krånglat, Tuva skulle nog vilja stryka sin med.. Tur att det är en ny dag imorgon, då ska vi försöka fixa pass till lillchefen!

Innan jag kastar in handduken som dom andra två bredvid mig så passar jag på och säger grattis till Antons och Moas lilla Lovis som äntligen har kommit. En egen blogg har hon hunnit fått också, www.lovissvea.bloggplatsen.se om ni vill läsa mer om henne. Och på hästfronten säger vi grattis till Malins Morran som vann sin 6-årsklass i Grevagården idag med 100 starter, inte dåligt!

 

Grattis & god natt!


Eget skal

caseapp.se kan man designa sitt eget skal med valfri bild för 299:-, men anger man rabattkoden GABRIELLA i kassan så får man 20% t.o.m den 31/8. 
 

I backspegeln

Det var över ett år sen jag satte min fot där men i lördags svidade jag om till klackar och klänning och följde med ut, till Statt. Nej jag är inte en dålig mami för att jag drack vin och gick ut en helg, för vet ni, lillkotten har en pappa som tar hand om henne lika bra som jag, punkt
Hade en jätterolig kväll men varje helg på hotellet är inget som lockar mig längre, böjar jag bli gammal tro? 
 

Idag var jag och fick över bilderna från Tuvas dop till datorn så någon dag här i veckan lovar jag ett rejält inlägg med bilder, nu måste jag hoppa i sängen imorgon förmiddag ska vi iväg på Babycafe. 
 

Mer

Haft en toppen dag idag, varit ute i princip hela dagen bortsätt från lite handling och ett möte. Kom ut till Malin och stallet lite efter 10 i förmiddags sen har vi hängt där till ikväll.
Milli och jag fick hopphjälp idag med, det tackar vi för! Lika svettigt, dammigt och kul idag. Alla borde få ha en Milli och hoppa runt med, hon är en klippa som baxar mig över hindren, för när jag sitter där uppe får hon inte mycket till hjälp. Tror hon börjar bli tävlingssugen, det sprätter i hela henne när man styr mot ett hinder, hoppas snart att hennes hoppare är på benen igen :)

Mer av dom har dagarna skulle sitta fint innan hösten och vintern kommer.
god natt!


för att uppdatera

Idag har jag både hunnit men en låångpromenad med Ella & Tuva och ett svettigt tränings- och hoppass för Malin, skönt och kul! :) 
+ att jag har städat, plockat och tvättat här hemma så idag har jag inte bara latat mig utan gjort både nytta&nöje. Tjing och god natt
 

Dop

I lördags hade vi dop ute i Lunedets kyrka.
Så nu är det lilla grynet döpt också, (till Tuva Karolin) och det verkade hon tycka var helt okej.
Min klänning hann och komma, vädret var på våran sida och vi är super nöjda med allt!
Och ännu mer bortskämd blev hon, herregud vad mycket fina doppresenter hon fick! 1000-tack alla!

Nu är vi tillbaka i vardagen igen, Peter började jobba idag och Millis ledighetsvecka är slut- jag är jätteridsugen, kanske jag lyckas sno till mig någon av Malins också i veckan? ;)

Fler bilder kommer när jag fått dom


Som vanligt

Imorgon ät det dop och jag ber till Gud att klänningen jag beställt kommer idag och att den sitter bra, inga dåliga krav jag har ;) annars blir det liite småpanik..


Lista

Lillkotten här hemma blev hela 3 månader (!) i lördags och eftersom jag inte har bjudit på någon "förlossningsberättelse" än (och jag vet att några efterlyser en) så tänkte jag att jag i alla fall kan fylla i en liten lista, mycket till förlossningsberättelse finns liksom inte att berätta. 
 
Graviditet
* Hade du en svår/ jobbig graviditet? Nej inte alls. 
* Mådde du illa? Inte en ända gång. 
* Var du extra sugen på något? Godis (som vanlgt) och apelsiner. 
* Nått du inte kunde äta? Nej det mesta gled ner. 
* Hade du halsbränna? Ja usch, till och från i perioder. 
* Foglossningar? Nej.
* Hur många kilo gick du upp? 7kg när vi skrevs in på förlossningen men jag tror 9kg som mest.
* Några bristningar på magen? Inga alls. 
* Hur låg ditt SF-mått? Under kurvan. 
* Ditt SF-mått som störst? 32.
* När var BF-dagen? 24 april. 
* Gick du över tiden? Ja hon kom 4 maj. 
 
 
 
 
 
v.39


Förlossning
* Var du nervös inför förlossningen? Nej faktiskt inte, tänkte hela tiden att jag tar det som det kommer. 
* Var det som du trodde? Eftersom det blev akut kejsarsnitt direkt så vet jag ju inte hur en "vanlig förlossning" är och knappt hur kejsarsnitt är heller eftersom jag dessutom blev sövd. 
* Blev det som du ville? Var inget speciellt jag ville, förutom att få ett friskt barn. 
* Hur lång tid tog det? Beror från var man räknar, men hade tid kl.8 för undersökning och 9.55 är hon utplockad, däremellan hände det en hel del, allt från slänga av mig mina vanliga kläder och byta till sjukhuskläder och ringa hem Peter som var i Örebro och jobbade till att ligga på operationsbordet och bli sövd. 
* Tog du någon smärtlindring? Nej inget innan. 
* Något du tänkte "varför packade jag inte ner det i BB-väskan?"? Varken jag eller Peter hade någon väska med oss, den fick hämtas senare, fick därför med mig det jag ville :)
* Något övrigt? Några har frågat om jag är besviken över att det blev kejsarsnitt, nej snarare tvärtom är jag glad att dom hann få ut henne, sen att jag gick med värkar 5 dagar och var öppen 5-6cm när jag kom in är en annan femma. Visst skulle vi båda ha velat sätt henne när hon kom ut, Peter kom dom ut till hyffsat direkt (han fick sitta utanför med några sköterskor och vänta) jag såg henne däremot först 3-4timmar efter att hon är född. 
 
Förlossningsbrickan fick vi dagen efter


Barn
* Hade ni tagit reda på kön innan? Nej 
* Om inte vad trodde ni att det var för kön? Jag trodde det var en pojke och Peter en flicka. 
* Vad blev det? Flicka
* Längd och vikt? 49cm och 2820g
* Mådde han/ hon bra? Javisst
* Hade ni bestämt namn innan? Nej.
* Vilket namn blev det? Tuva
* Har ni eller ska ni döpa? Ska den 11 augusti. 
 
 

Några timmar gammal   
 
  
1 dag gammal
 
 
 
En vecka 
 
 
En månad
 
2 månader
 
2,5 månad
 
3 månader
 
 
 
 
Stämde det?
* "Har man mycket halsbränna så föds barnet med mycket hår" Ja.
* "Äter man mycket sött och apelsiner så blir det en flicka" Ja
* "Ligger hjärtljuden över 140 slag i minuten så är det en flicka" Ja
*  Mycket illamående- flicka. Nej, inget illamående.
 
 

Sommar, eller?

Nu på sommaren blir bloggen extra lidande även fast det inte är fint väder så springer dagarna iväg ändå + att Peter har semester och är hemma. 
Dom senaste dagarna har vi umgåtts en hel del och hittat på saker, ihelgen har vi bla. varit på 18-årsfirande och 30-årsfest och Tuva har för första gången sovit borta, hos mamma&pappa (mormor&morfar) vilket gick kanonbra. 
Fixar och planerar också inför Tuvas dop som är på lördag.