Renoveringskaos

Hemma är det lite smått mer eller mindre kaos nu när det sista fixas i vardagsrummet, så inatt sov vi istället hos mamma&pappa och ikväll ska vi få sova ute hos Malin.


Söndagsmorgon


Till sparven

Händer inte så värst mycket spännande idag, stall och jobb och det är det ända som är planerat för helgen också.
 
 
 
Till veckan måste jag ta mig ner och köpa lite leggings till Tuva, inte mycket till byxor som sitter uppe på sparven, leggings är lätta att sy in så dom sitter bra, så slipper hon bara ha strumpbyxor och byxor som är bra i midjan men för korta. Vi vill ha sommar NUU så vi kan använda klänningar, short och trekvartsbyxor istället :)

Upp

Vägning, mätning och sprutor för lillkotten idag. Jag hade hoppats på att hon skulle gått över 8 kg och ökat som hon skulle, även om jag hade på känn att det inte var så. 73cm (70 sist) och 7980g (7390g sist på 8 1/2 mån.kollen) så hon tappade lite på kurvan, vi får ta ett extra besök om en månad så får vi se. Sprutorna gick fin fint och hon verkar vara lika lite påverkad av dom som dom andra gångerna. ✔


Tävlingsklädsel

Milli fick ny, lite vårigare tävlingsoutfit häromdagen, hade det i söndags och mössan var verkligen inte så snygg på, så satte mig och letade efter en brun istället. Och hittade faktiskt en som jag tror och hoppas passar perfekt till det, tadaah; 

 

:) 


24 april

Idag för 1 år sedan var Tuva beräknad att komma, vilket hon inte gjorde..10 dagar låg hon kvar tills hon inte fick bestämma längre ;)
 
 
 

Bilder från helgen


Dagar hit och dit

Igår blev det lite shopping inne i Örebro på eftermiddagen med Tuva och Malin. Hittade en hel del och det kunde fått åkt med mer hem än vad det gjorde men höll lite i slantarna.
 
När vi kom hem bjöds det på plankstek, så gudars gott, skulle gärna tagit en idag med. 
 
 
Ont i halsen har jag fått också, som vanligt bara sådär från ingenstans, var ute exakt hela söndagen så hur kan det vara möjligt!? Lovar att jag kommer bli förskyld också innan det går över, så brukar det vara, men kan hoppas på en snabbis sjuka i halsen bara den här gången. 

Tävling Eskilstuna, Sundbyholm

Och så funkar inte bloggappen, igen..! Så nu ligger jag några uppdateringsdagar efter, igen.. :P
 
I alla fall så var vi iväg på tävling igår, hela dan, åkte lite innan 8.30 från stallet och kom hem runt 21.30 på kvällen, men vilken dag vi hade! Superfint väder och superfina hästar! 
Kammen hoppade som aldrig förr, Morran var 3a i 140, Milli vann 130 med 4 sekunder till 2an och hade ett förbannat 4 fel på första hindret i 145, så synd, men det var mitt fel, det bara rasslade till på framhoppningen så det blev stressigt och inte alls bra för dom innan dom skulle gå in. 
Utomhussäsongen började bra för alla :))
 
 
 
[bilder kommer]

Enkellyx

Nyduschad, nybäddat och helt nya lakan, vardagslyx så det bara sjunger om det, att sova nu kan ju knappast bli bättre (okej förutom stormen utanför).
Och sämre sömn inatt är svårslaget, började med att jag aldrig riktigt lyckades varva ner helt efter jobbet innan jag gick och la mig och så fortsatte det med en allmänt dålig natt. Som pricken över i:et vaknade Tuva till vid kl 3 som annars alltid sover som en stock, stod raklång i sängen och ville dessutom inte somna om!!

Haft mest en innedag idag, inte förens efter lunch tog vi oss ut och bort till Annica & Pontus en sväng och nu tidigare ikväll var jag i stallet, Malin hoppade Milli lite innan helgen. Jag piggnade som vanligt till efter att jag hade varit där och blev extra rastlös när Tuva sov när jag kom hem, snodde en idé och blingade lite, idag nummerlappen och i förrgår dopalbumet. Är på pyssel- och fixhumör för tillfället, har en massa idéer upploppade i hjärnan, får se vad jag sätter händerna i härnäst..


Glädjesprudlande

Idag fick fina vännen besked om att hon är frisk, så underbart så det finns inte! Hon gjorde det, hon vann över cancern, jag är så glad för hennes skull!

För er som undrar hur det går med bygget här hemma så ser det för tillfället ut såhär i taket.


Bättre än jag förtjänar

Hej igen efter helgen.
Har i vanlig ordning haft en toppen helg och inte haft någon tid (och ork) till uppdatering.
I lördags började jag med att fixa bort utväxten, stallet på lunchen och sen fick vi besök av Pernilla, Johan & Maja. På kvällen var jag ute på galej och luftade mig, Statt och Petter, hade en superkväll med vin, cider, drinkar och shot (!), tipp topp sällskap, nattpizza och privatchaffis.
3 1/2 timmar efter läggdags var det söndag för min del, matning och utsläpp av hästar och fix i stallet- god morgon! Totalt självförvållat och jag borde mått sämre efter kvällens och nattens dryckesblandning men icke, dock blev det inte många mer slängar gjort på dan efter det..


Mer än jobbigt

Klockan hann bli 23.00 innan jag klev innanför dörren ikväll efter träningen, uppe i varv och med planer och planeringar att kunna rädda hela världen, byter hack till "att göra innan jag får hoppa i säng" i hjärnan och upp kommer hänga tvätten som ligger i maskinen! Blir i samma ögonblick som jag kommer på det toktrött, fy fasen vad jobbigt, överväger en sekund att ta det imorgon men nej. Kollar i i tvättmaskinen och den är TOM! Ibland är han väl mer än bäst, tack!! Istället fick jag trippa in till sängen- God natt!


Virvelvindarna

För en vecka sen köpte vi en ny säng till Tuva, så nu kan hon virvla runt hur som helst och hur hon vill, nått man kan säga att hon verkligen gör.

Ikväll ska jag stoppa in min bruna och ta med henne på hoppträning, välbehövligt och jag kan tänka mig att hon kommer vara en aningen lite för taggad och kommer flyga fram som en virvelvind..


Som i en torktumlare

Nyss var så trött så jag knappt kom ut soffan till sängen, men så började hjärnan snurrat igång, just nu i tankeverkstan är det planering av 1 årskalas, allt från muggar till tårtdekoration, paket till vad man ska ha på sig- ja ni hör ju. Vet dock inte om jag satt ribban lite för högt i mina funderingar den här gången men man ska väl sikta högt för att nå stjärnorna? Fortsättning följer..
God natt alla stjärnor


Bebismys

Idag har vi bl.a. varit och träffat den här gotussen, gudars så pluttig!


Flyr fältet

Igår höll vi oss borta när det fixades och grejades ännu mer här hemma, vi flydde hem till (mamma&) pappa/morfar och umgicks med han hela dan.


Smycka sig med kors

Dom finns att köpa här.

Nu blir det rörigt

Vi har börjat bygga om lite här hemma i vardagsrummet..

 


Antingen eller

I påsk var mamma, jag och Tuva en sväng in till Kristinehamn, hittade ingenting till oss men Tuva fick en vårjacka, ska även hitta en ljusare att ha i sommar.
Nu ska det handlas, tacomys ikväll, det slår aldrig fel :)

 


Plussar vi på en månad

Idag blir den lilla favoriten här hemma hela 11 månader!

 


Behöver man inte tänka på det mer

I tisdags hade jag uppkörning och klarade den faktiskt, ingen stor grej för vissa men för en annan som blir nervös för minsta lilla precision var det himla skönt att fixa det :)