Det var den dagen

Idag försvann dagen bara sådär, tycker bara att jag har gått upp och snart ska sova igen och lite stall däremellan.
Milli blev hoppade lite ordentligt av Malin inför tävlingen på lördag, innan det var vi borta till ridhuset och kollade när hon var där med två av sina, den lilla av oss två var helnöjd med det.

Imorgon är det vägning, mätning och läkarebesök- 6 månaderskontroll. 6 månader!? När gick ett ½ år så här fort?

Kors och tvärs

Det är grejer och småplock överallt, vart jag än tittar här hemma så ligger det något och är stökigt! Det kryper i hela mig av att se det, tänker inte ta tag i det nu, utan istället hoppar jag i sängen och går upp lite tidigare imorgon. 
 
 
Babysimmet idag var en riktig höjdare tyckte Tuva, kul när det börjar hända och vi gör mer saker med dom i vattnet, men jobbigt är det, lillkotten slocknade innan hon hann få på sig kläder igen. 

Att göra

När man väl tar tag i det så tar limmet slut!!
God natt då.


27/10-2012

Den lilla har slocknat för natten så nu ska vi kolla på dom nya Falkfilmerna, spelets regler idag.
Ha en bra lördagskväll :)
Och glöm inte ställa om klockorna inatt.


Kelly Slim Fit

 
Här om dagen la jag upp nyheter från Kingsland, bla. ett par blåa ridbyxor med rosa ficka, hittade även dom i rosa hos AB NIAN HÄSTSPORT
Mindre än två månader till jul och ännu mindre kvar till min födelsedag, kanske ska jag skriva upp några av dom på önskelistan :)

Torsdagskväll

Ikväll blir det mys för oss själva här hemma, Peter åkte iväg till Karlstad på hockey.
Rastlös har jag varit hela dan så det har sprätt i kroppen på mig och inget speciellt att göra, fick av mig lite av energin ute i stallet. Tänk om man var så här pigg varje dag :)


Update.

Vi fick besök av Tuvas Farmor här på kvällskvisten och skruttungen fick en hel påse full med kläder och grejer. Lilla W kör utförsälning igen så hon fick som vanligt en massa fin! =)

 

 

Lönedag

Och jag fick även en liten slant den här månaden från jobbet, inte mega mycket men 4 siffrigt i alla fall. Alla små kronor är uppskattade, den som säger annan ljuger ;)
 

Onsdag 24/10

Sista gången på babymassagen idag, så nu kan vi det, hmm ja bitvis i alla fall.
 
 
Belönade med ett diplom ;)
 
Annars har jag tagit mig i kragen och låtit min lilla häst fått tagit några skutt ikväll i mörkret, det gick det med, vad ställer inte hon upp på? Energi så det sprutar ur henne har hon för tillfället, vart nu den kommer ifrån? Bra fråga. 
Nu ska jag sova, godnatt! =)

Midnatt

Lilla chefen har två dagar i rad varit en riktig nattuggla och tyck att vi ska säga godnatt och kasta in handduken efter midnatt, istället har hon gett mig ordentliga sovmornar till kl 11 med ett litet matstopp halv 9- hon är ju inte den som är den! Ikväll verkar vi vara tillbaka på banan igen.
 
I söndags var vi med Peters mamma in till IKEA för att beställa kök till henne och Tuva gick såklart inte lottlös därifrån hon heller. Hon fick bla. en egen stol av sin Farmor så nu har hon även fått en egen plats vid bordet. 
Var in på Marieberg en snabbis också, där blev det lite påfyllning till garderoben och fotoalbum, nu är det bara att ta tag i korthögarna och beställa flera.. 
 
 
 

Kingsland, Vinter 2012

Kingsland har som vanligt mycket snygga grejer, nu har dom dessutom kommit med en update kollektion 2012.
 
Erie underställ 449:-


Catlin dunväst, 1990:-

Gomer mössa, 399:-
 
 
Kelly Slim Fit 2012, 1990:-
 
från Cheval Ridsport

Umgåtts

Mina små vänner från öst och väst är hemma och hälsar på ihelgen. I fredags var vi på Smakbiten och lunchade och igår träffades vi på kvällen och hade lite fest, dom andra tog sig vidare till Statt men jag traskade istället hem.
Så kul att träffas, synd att det blir så sällan.
En bild från Hanna, på Tuva & Felicia

igår, idag

Var som sakt in till Örebro igår och hälsade på Lisa, lika kul och trevligt som vanligt att träffa henne! Gulliga hon skickade även med två presenter till Milli, ett nytt träns och sadelgjord. 
 
 
Tränset är jättemjukt, det har någon slags gelé på insidan av nackstycket och nosgrimman som gör att det inte blir skav. Svårt att ta bilder, får försöka få till någon när jag provat det på =)
 
Sadelgjord med liten platta. 
 
1000-tack!

18 oktober 2012

Hemma själva igen men bara till imorgon, Peter är på kryssning med jobbet.
Lilla Mormor blev dålig imorse och blev inlagd på sjukhuset så vi var där uppe och hälsade på henne en stund förut, men hon verkade bättre så får hoppas på att hon får åka hem imorgon igen :).

Dagens "lära sig"

Babymassage och hälsat på Lisa i Örebro har vi pysslat med idag. Milli fick en vilodag, tror inte hon var ledsen för det, vädret visade sig ju inte från sin bästa sida, idag heller. På dom få minuterna det tog att packa ur vagn och barn från bilen hann allt bli plaskblött och en annan såg ut som om man nyss kommit ur duschen. Nya gummistövlar och regnhatt ska jag skaffa mig! :)
Nått jag helt missat är att man står gratis med bilen i 2 timmar uppe på taket i stan, bara trycka ut en biljett- alltid lär man sig nått nytt, den här gången av Carine.


Kontraster

Stattbesök och babysim.

I lördags bestämde vi oss att dricka vin, jag & Malin och vi tog oss till Statt i, ja ungefär en timme i alla fall. Innan utgång är 9 av 10 gånger alltid mycket roligare, att man aldrig lär sig:)

I dag har jag ägnat mig åt nått helt annat, Tuva och jag har varit på babysim för första gången tillsammans med Carine & Theo. Båda skötte sig och tyckte att det var riktigt kul. Efteråt var vi nog lika trötta alla fyra, rena sömnpiller att vara i badhus.

Piggnade till efter turen på Milli som idag var mer vild än tam i början och superpigg men i slutet kunde jag fortsatt hela natten. Från botten till toppen.


Fredagsmys

Snytpapper och näsdroppar så överlevde vi natten, den lilla har åkt på en förkylning. Hade tänkt att åka ut och rida imorse/ förmiddags idag men efter att fått slagit igen ögonen på riktigt runt 04.00 inatt så orkade jag helt enkelt inte dra mig ur sängen när klockan ringde 8.

Igår tog jag tag i och klippte Milli, hon hade verkligen ullat på sig en riktig päls veckan vi var bortresta, men nu är den borta igen!

Ikväll kommer Peter hem, tur det, behöver mitt element när jag ska sova, ja så saknar jag ju honom också.

 


En enkel tisdag

5 månaders kontroll och vaccination för lillkotten idag. 6350g (5630 sist) och 64cm (60,5 sist) så nu har hon passerat 6 kg strecket. Sprutorna gick bra och hon har inte reagerat alls på dom under dagen, gjorde hon inte sist heller, hon var gladare än någonsin på träffen med Föräldragruppen.

Liten blir stor..


Dagarna går

Känns som att jag har gått in i dvala sen vi kom hem. Resan och flygningen gick jättebra även hem, inga problem alls.

Peter är fortfarande i Piteå och jobbar, men vi är inte direkt sysslolösa här hemma, Tuva&jag. Dom kommande dagarna har vi fullt upp med 5 månaderskontroll på BVC, träff med Föräldragruppen, babymassage och möte- ja plus det vanliga, stall osv :)


Fredag femte oktober

Sista dagen här idag och tidigt imorgon bitti hämtas vi för att åka till flygplatsen, så imorgon blir det lördagsmys på svensk mark igen. Haft otroligt bra dagar här, perfekt väder och värme, idag var ända dagen med moln på eftermiddagen.

Hoppas att flygningen och resan går lika bra och smidig hem som hit, vi hörs hemma!

God natt.


Hejhejhej

Slänger in ett snabbis inlägg och säger grattis till Tuva som blivit 5 månader idag, 4e oktober. Nu ikväll har min kusin Charlotte och hennes sambo, snart man:) Mattias kommit hit också- kul att träffa dom :)

God natt!


Att trivas

Fin fint väder idag med så shoppat, solar, tagit promenader och strosat omkring är vad vi har pysslat med idag, ingen stress eller måsten alls!

 

Fikade med den här utsikten idag, inte helt fel. 

 

 
Har faktiskt varit dålig på att knäppa kort idag, så har inte så mycket att visa, nu ska jag sova för snart ser jag stjärnor, god natt! :)
 

Shoppingdag

 

Idag skippade vi solningen och tog en hel shoppingdag inne i Lissabon istället, det var mycket som fick följa med i påsarna. Tuva fick egna shoppingpengar av sin snälla Farmor så hon har också shoppat!

 

Hon verkar nöjd över dagens skörd :) 

Äntligen värme och sol

Resan gick hit gick bra,lite gnäll på lillkotten var det när vi skulle lyfta, sitta still o dessutom fastspänd är ju inte direkt något hon diggar, när vi landade lyckades hon somna. Annars flöt allt på kanon, vi blev dock lite svettiga när vagnen först inte dök upp. Den klarade sig hur bra som helst, inte en skråma på den :).

Huset här är såå fint, vi har ett varsitt rum med eget badrum- rena lyxen!
Har inte hunnit tagit några kort på det men det kommer.

Haft en kanon fin dag idag med sol och värme. Tuva (och vi såklart) trivs jättebra och har premiärbadat i både poolen och havet.